ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЧОЛОВІКА ПІДОЗРЮЮТЬ У ПОШИРЕННІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗСУ

ЧОЛОВІКА ПІДОЗРЮЮТЬ У ПОШИРЕННІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗСУ

28 июля 2022
ЧОЛОВІКА ПІДОЗРЮЮТЬ У ПОШИРЕННІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗСУ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 21-річному жителю Івано-Франківщини повідомлено про підозру у поширенні інформації щодо розташування об’єктів Збройних Сил України та їх ідентифікацію на місцевості, коли така інформація не розміщувалася у відкритому доступі, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Зокрема, за даними досудового розслідування, зловмисник "зливав" білоруським правоохоронцям інформацію про розташування блокпостів, дислокацію і переміщення живої сили і техніки ЗСУ, а також інших військових формувань на території західної України.

Крім того, встановлено, що інформатор передавав дані ворогу під час особистого спілкування. Для цього він незаконно перетнув державний кордон України із білоруссю.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ УСБУ в Рівненській області, за оперативного супроводу оперативних підрозділів органу безпеки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Туск розповів, яким буде рішення по зерну з України; У Севастополі збито літак. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Глава держави заявив, що російський диктатор Путін буде готовий до діалогу якщо втратить усе, що захопив починаючи з 2022 року.
Місцеві пабліки пишуть про чотири вибухи в місті, де розташована ТЕС. Країна-агресор цієї ночі намагалися атакували об’єкти енергосистеми України.
Через атаки українських безпілотників російські НПЗ скорочують виробництво, а відтак стрімко падає експорт.
Потужний вибух прогримів у Стрию на Львівщині. Також вибухи чули у Коростені, Шепетівці, Кременчузі, та – вкотре - у Дніпрі.
В Україну зайшло кілька хвиль ворожих ракет. Частина атакувала Дніпро, решта рухається у центральній частині України.
Окупанти воюють з усім українським та планують легалізувати заборону української літератури.
В рамках чеської ініціативи Україна отримає не 800 тисяч боєприпасів, як планувалося раніше, а мільйон.
Протикорабельну міну штормом викинуло на берег, після чого вона вибухнула. Постраждалих немає.
Протягом останнього тижня експерти Агентства щодня чули вибухи на різних відстанях від станції. Кілька разів звуки долинали з близької відстані, ймовірно, від артилерійських пострілів, що виходили з території станції.
У Львівській та Івано-Франківській областях - загроза ударних БпЛА. У Київській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях - ракетна небезпека.
Російські військові цієї ночі завдали ударів по об'єктах критичної інфраструктури Дніпропетровської області.
Дипломатичне представництво Казахстану закликало своїх громадян виїхати з Одеської та Харківської областей.
Якщо виліт бойовий, то ракети в повітряному просторі України слід очікувати починаючи з 03:40.