ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУБойовики відкривають вогонь з важкого озброєння

Бойовики відкривають вогонь з важкого озброєння

29 декабря 2020
Бойовики відкривають вогонь з важкого озброєння

Протягом минулої доби 28 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню.

Бойовики неодноразово відкривали вогонь в бік українських позицій з мінометів 120-го калібру та гранатометів різних систем в районі Водяного на Приазов'ї. При цьому, для коригування вогню ворог застосував БпЛА, використання якого після перетину лінії розмежування зупинили наші засоби радіоелектронної боротьби, повідомили в штабі ООС.

Неподалік Південного також відкривали вогонь з мінометів - вже 82-го калібру. Крім них, застосували і великокаліберні кулемети. Неподалік Мар'їнки та Авдіївки противник кілька разів вів вогонь з гранатометів різних систем. Поруч зі Світлодарськом застосував автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. А біля Новоолександрівки – ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. Поблизу Чермалика - також застосував стрілецьку зброю.

"Унаслідок ворожого вогню один наш воїн отримав поранення. Військовослужбовця доправили до медичного закладу та надали кваліфіковану допомогу лікарів", - розповіли в штабі.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Державна прикордонна служба закликала чоловіків "утриматися від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону".
Воїни ПвК Захід та мобільні вогневі групи збивають ворожі безпілотники в небі над Львівщиною, повідомляють в місцевій ОВА.
Російські пропагандисти повідомили, що в приміщення, в якому розгорівся вогонь, знаходиться управа району Соколина гора.
Єврокомісар Янез Ленарчич розповів, що Єврокомісія активує супутникову систему картографування для пошуків зниклого ґвинтокрила.
Російські Telegram-канали заявили, що плавзасіб окупантів нібито знищили балістичними ракетами ATACMS.
Повітряні сили зазначили, що перші ворожі дрони було запущено близько 23:00 неділі, 19 травня.
Аналітики у своєму зведенні заявили, що "ворог просунувся південно-східніше та південніше Роботиного".
Жителі міста чули вибух, попри те, що не було попередження від Повітряних сил про загрозу ворожого удару.
Агресор також здійснив 25 штурмів позицій Сил оборони на Покровському напрямку фронту, зазначає Генеральний штаб.
The Atlantic у своєму матеріалі повідомляє з посиланням на своє джерело, що глава іранський глава загинув в авіакатастрофі.
Підвищення температури зменшить споживання електроенергії, але на відновлення генерацію підуть місяці, наголосили в Укренерго.
Журналісти припускають, що російські агресори готуються до нового масованого ракетного удару по Україні.
Відомство пішло на цей крок після того, як міністр оборони ФРН Борис Пісторіус запросив 3,8 млрд євро на підтримку України.
Starlink може надати серйозну допомогу у налагоджені звʼязку у віддалених регіонах четвертої найбільш населеної країни світу.