ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУБілий дім: лишилося коштів на один пакет військової допомоги Україні

Білий дім: лишилося коштів на один пакет військової допомоги Україні

18 декабря 2023
Білий дім: лишилося коштів на один пакет військової допомоги Україні

Білий дім у понеділок повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року.


Джерело: "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ"; онлайн-брифінг координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

 

Деталі: Кірбі сказав, що США планують оголосити про ще один пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.

 

"Однак, коли це буде зроблено…, ми більше не матимемо повноважень на поповнення запасів", – додав він, маючи на увазі, що ці пакети військової допомоги виділялись з американських складів, а кошти скеровувались на їхнє поповнення.

Представник Білого дому вкотре закликав Конгрес без зволікань схвалити запит президента США Джо Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, зокрема допомоги для України.

 

Він повторив, що більшість коштів залишається на американських оборонних підприємствах, які виробляють необхідну для ЗСУ зброю.

 

Фінансовий інспектор Пентагону Майк Маккорд раніше повідомив Конгресу, що до 30 грудня його відомство вичерпає кошти для поповнення запасів зброї, надісланої Україні.


Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.


Але існує ймовірність, що Сенат США та, відповідно, і Конгрес у цілому до кінця року навряд чи ухвалить нові обмеження щодо безпеки кордонів, від яких залежить виділення мільярдів доларів допомоги Україні.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Понад десяток вибухів цієї ночі чули у тимчасово окупованих Гвардійському, Джанкої та Сімферополі.
Словацький прем'єр вжив вираз чеською "prd do Stromovky" ("пердіння у Стромовці") і заявив, що краще було б збирати гроші на допомогу онкохворим.
Йдеться про вибухи складів із боєприпасами та отруєння керівників подібних фірм, зкрема болгарського торговця зброєю, який вважався постачальником боєприпасів для України.
Постачання озброєння українським військовим поновилися, однак у Білому домі не повідомляють деталі з міркувань безпеки.
Вона зустрілася із президентом та першою леді, яким передала приватне послання короля Великої Британії, а також відвідала місце масового поховання в Бучі.
До Києва з неанонсованим візитом прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Росія, яка є постійним членом Ради безпеки ООН, порушила санкції Радбезу, що передбачають заборону на імпорт та експорт військових технологій з Північної Кореї.
Представники України і Сполучених Штатів можуть підписати безпекову угоду вже найближчим часом.
Дуже важливо, щоб з боку держави була чітка комунікація з рідними полонених, зазначив президент.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими, зазначив глава держави.
Увечері 28 квітня месенджер Telegram необґрунтовано заблокував головний бот розвідки ГУР та низку інших офіційних ботів, які протидіяли російській агресії проти України.
Війська РФ використали для удару по Одесі ракету з касетним боєприпасом. Вона призначена для ліквідації живої сили.
Продаж OTP банка в Росії може принести угорській групі стільки грошей, скільки вона виведе дивідендів за рік з Росії.