ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУАгресія РФ в Україні призвела до загибелі понад 13 тисяч чоловік, - Україна в ООН

Агресія РФ в Україні призвела до загибелі понад 13 тисяч чоловік, - Україна в ООН

12 ноября 2020
Агресія РФ в Україні призвела до загибелі понад 13 тисяч чоловік, - Україна в ООН

В результаті вторгнення Росії в Крим і на Донбас більше 13 тис. чоловік загинули, а 30 тис. отримали поранення. 

Про це, Юрій Вітренко заявив під час розгляду пункту 93 повістки дня ГА ООН «Доповідь Міжнародного агента з атомної енергетики» 11.11.2020 року, відповідаючи російській делегації, передає прес-служба представництва.

«Поскольку российская делегация вызвалась поставить вопрос о Будапештском меморандуме, который она утверждает, что он «полностью реализует», позвольте мне, г-н. Президент, кратко напомним следующее.

«Еще в 1994 государствах-подписавших Меморандум, включая Российскую Федерацию, подтвердили обязательство Украине уважать независимость, суверенитет и существующие границы Украины». Они также «подтвердили обязательство воздерживаться от угрозы» или применение силы против территориальной целостности или политической независимости Украины».

Сейчас же. Эта Генеральная Ассамблея квалифицировала Россию - громко и ясно, в ряде резолюций - как ОККУПИРУЮЩИЕ ВЛАСТИ и, в конечном итоге, как ГОСУДАРСТВО АГРЕССОРА. Эта Ассамблея также включила в свою повестку дня новый пункт «Ситуация на временно оккупированных территориях Украины что означает оккупированная Россией.

Из-за вторжения России в Крым и восток Украины более 13000 человек погибли и почти 30000 ранены. Не менее полумиллиона жителей Украины стали внутренне перемещенными.

Итак, ответ на вопрос, полностью ли Россия выполняет Будапештский меморандум, или Устав ООН, очевиден - только в собственном перевернутом мире

Постпред також нагадав російській делегації, що безрозсудні спроби Росії узяти під контроль ядерні об'єкти і матеріали, розташовані на Кримському півострові, суперечать міжнародному праву і Статуту МАГАТЕ.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Starlink може надати серйозну допомогу у налагоджені звʼязку у віддалених регіонах четвертої найбільш населеної країни світу.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Внаслідок обстрілу з РСЗВ Ураган сіл Новоосинове та Ківшарівка загинули п’ять цивільних громадян: чоловіки 64, 65 та 58 років, а також дві жінки 56 і 72 років.
У створеній в уряді спеціальній слідчій групі щодо обставин замаху на Фіцо не відкидають версію, що нападник діяв не зовсім сам.
40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія президентського гелікоптера.
Президент заявляє, що окупанти не досягають свого завдання – "розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини".
Донецький клуб уже дограє чемпіонат, виконавши всі поставлені завдання.
Цієї весни росіяни активізували удари по українській енергетиці та знищили декілька великих ТЕС та ТЕЦ, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.
В ГУР кажуть, що зараз Telegram використовується як певний легалізований даркнет, в якому можна знайти все "від продажу наркотиків до груп ухилянтів".
Ремонтники приступають до робіт відразу щойно отримують відповідні дозволи від ЗСУ та ДСНС.
Україна з початку повномасштабного вторгнення Росії була обмежена у праві застосовувати зброю, отриману від західних країн, для ударів по російській території.
Полтавський клуб залишив киян у зоні вильоту.
Байба Браже бігла з номером 815 – як кількість днів, скільки Україна обороняється у повномасштабній війні.
На Харківському напрямку окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців.