ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУ70% законів вже адаптовано до ЄС. У Рівному розповіли, коли Україна стане членом Євросоюзу

70% законів вже адаптовано до ЄС. У Рівному розповіли, коли Україна стане членом Євросоюзу

23 июля 2024
70% законів вже адаптовано до ЄС. У Рівному розповіли, коли Україна стане членом Євросоюзу

Серед 10 країн-претенденток на членство у Євросоюзі Україна робить найшвидші кроки до об'єднання. Тим часом навіть сам процес євроінтеграції вже додає нашій державі багато “плюсів” — для розвитку економіки, демократії, верховенства права, якості довкілля, боротьби проти корупції.


Зважаючи на перспективи членства, сьогодні українцям необхідно доносити якісну інформація про ЄС — його діяльність, принципи, стандарти. З цією метою для журналістської спільноти у Рівному організували дводенний тренінг “Євросоюз: просто про складне. Рівненщина”. Участь у навчанні взяли понад два десятки представників медіа з Рівненщини, Волині. Чернігова, Житомира, Дніпра, Черкас, Вінниці, Кіровограда.

Організатор освітнього заходу – ГО «Інтерньюз» за підтримки Представництва ЄС в Україні European Union in Ukraine. 

 

Присутній на тренінгу заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло акцентував на вагомій ролі ЄвроСоюзу у підтримці різноманітних сфер в Україні - економічній, гуманітарній, військовій. Остання стала безпрецедентним явищем у сучасній політиці — вперше у своїй історії ЄС фінансує закупівлю та доставку зброї

 

“На сьогодні Європейський Союз залучив для України майже 108 мільярдів євро допомоги. І надалі робитиме усе, аби вона отримала перемогу над росією. Адже українські цінності дуже схожі із європейськими. Тому ми разом повинні доносити правду про ЄС і водночас боротися із російською пропагандою”, - наголосив європейський дипломат.


Журналісти також мали можливість поспілкуватися із провідними експертами в галузі європейських інтеграційних процесів. Зокрема, із пресаташе представництва ЄС в Україні Ніколо Ґаспаріні, менеджером сектору співпраці в галузі стратегічних комунікацій і прав людини Представництва ЄС в Україні Марком Ферраро.


Голова програми Jean Monnet, координатор магістерської програми Європейські студії Микола Гнатюк висвітлив багато цікавих фактів по історію ЄС, розповів про місію та структуру обʼєднання, а також про інституції та їхню взаємодію.

 

Керівник напряму імплементації EasyBusiness NGO, експерт із питань європейської інтеграції та публічної політики Центру економічного відновлення Василь Бабич здійснив аналіз розширення Євросоюзу та шляху до об'єднання країн-членів


“У середньому період від моменту отримання державою статусу кандидата до оформлення вступу до Євросоюзу займав 8,4 роки. Щодо України, то вже понад 23 тисячі актів Україна імплементувала до законодавства Євросоюзу. А це понад 70% усіх необхідних”, - підсумував Василь Бабич.

 

У межах тренінгу журналісти відвідали Парк історичної реконструкції Оствиця. Це один із проєктів організації громадянського суспільства, що реалізується за підтримки Євросоюзу на Рівненщині.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Вчені бьють на сполох, адже порушення балансу може мати наслідки для економіки, виробництва продовольства та життя мільярдів людей.
Україна стане ключовою темою обговорень із союзниками під час візиту американського лідера до Німеччини.
Колишній співкамерник американця розповів, що його, як і інших полонених, постійно били палицями, кийками та ногами, морили його голодом і нацьковували собак.
До цього багато разів фіксувалося постачання в Росію компонентів подвійного призначення, з яких РФ збирала озброєння й техніку.
В Єврораді вважають, що курс дій грузинського уряду суперечить цінностям і принципам, на яких ґрунтується Європейський Союз.
Командування Сил ТрО призначило службову перевірку. На час її проведення командира 107-го батальйону ТРО буде усунено від виконання обов'язків.
У Білому домі заявили, що Байден хоче, щоб Україна перемогла, і пообіцяли забезпечити ці зусилля належними ресурсами. Однак питання щодо запрошення до НАТО поки не вирішено.
На опублікованих кадрах видно ймовірно пораненого чоловіка, що сидить у напівзруйнованій будівлі, по якій щойно було завдано удару.
Невідома повітряна ціль перетнула кордон і впала на території Румунії. Пошуки Міноборони розпочне у п'ятницю вранці.
Генсек Альянсу розповів, як саме Північна Корея підтримує Росію у її війні проти України.
У місті працювала ППО. Повітряна тривога оголошена у більшості областей, зокрема - у західних.
Український лідер розповів, що "багато усього сказав" словацькому прем'єру, проте деталі розмови залишаться "між ними".
У дипвідомстві назвали "інсинуаціями" повідомлення ЗМІ про нібито плани України з розробки зброї масового знищення.
Американський лідер нагадав, що Сінвар був відповідальний за смерть тисяч ізраїльтян, палестинців, американців і громадян з понад 30 країн.