ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЄвросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю

Євросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю

6 декабря 2022
Євросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю
На намагання України досягти миру росія відповідає ударами по цивільній критичній інфраструктурі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив Постійний представник ЄС при ООН Олаф Скуг.

“Україна дала зрозуміти, що готова до справедливого миру, й ЄС, звісно, підтримує усі щирі та значущі зусилля у цьому напрямі. Тим часом росія активно бомбардує цивільних та критичну інфраструктуру, навмисно блокує гуманітарний доступ та використовує холод і голод як зброю. Це - відверта жорстокість”, - сказав Скуг.

Він наголосив, що російське вторгнення в Україну “принесло смерть та невимовне страждання”. “росію необхідно притягнути до відповідальності за її страхітливі злочини, в тому числі злочин агресії проти суверенної держави. Вона також повинна заплатити фінансово за спричинене спустошення”, - зазначив дипломат.

Скуг додав, що “ЄС підтримуватиме Україну скільки буде треба і чим треба”. “Справжнє зцілення триватиме поколіннями й зможе розпочатися лише після завершення війни”, - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, пов’язану з російськими обстрілами цивільного населення та об’єктів інфраструктури.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Сервіс еротичного контенту Only Fans за перший квартал поповнив бюджет на 0,7 млн доларів, додав парламентар.
На Авдіївському напрямку українські військові відбили 31 атаку російських загарбників, на Бахмутському - 19.
Національний банк зазначає, що інші приватні перекази залишились на рівні березня 2023 року і становили $0,33 млрд.
Рекомендацію було надано у зв'язку з появою інформації в ЗМІ про масову відмову громадянам Киргизстану у в'їзді до РФ.
За результатами обшуків детективи БЕБ виявили та вилучили майже 8000 електронних сигарет і рідин до них.
Доходи Газпрому знижуються через втрату європейського ринку який був найприбутковішим для нього.
Чистий прибуток компанії у січні-березні становив 10,4 млрд доларів порівняно з 3,17 млрд доларів за аналогічний період 2023 року.
Ярослав Васінський перебував в угрупованні Revil і брав участь більш ніж у 2500 атак із використанням програм-вимагачів.
Спершу повідомлялося про шість жертв-дітей, але тепер їхнє число досягло вісьмох - постраждали ще двоє хлопчиків.
На міжбанківському ринку американська валюта просіла на 8 копійок – до 39,46-39,52 грн/долар.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Росія продовжує застосовувати хлорпікрин і боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, проти військовослужбовців ЗСУ.
Петро Андрющенко зазначив, що в порту зафіксовано нову партію бетонних укріплень для фортифікації поміж будівельних панелей.
Якщо за низкою дуже різноманітних новин ви раптом пропустили інформацію про появу нового Toyota C-HR, саме час це виправити.