ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЄвроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

2 мая 2023
Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Ключовими пріоритетами Польського головування в Євросоюзі у першій половині 2025 року буде вступ України до ЄС, а також відбудова нашої країни.

 

Про це на пресконференції з нагоди 19-ї річниці приєднання Польщі до ЄС заявив президент цієї країни Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

 

Він підкреслив, що Варшава визначилася з чотирма пріоритетами на Польське головування в Євросоюзі. Найважливішим серед них буде поглиблення євроатлантичної співпраці, налагодження тіснішої взаємодії ЄС зі США. Окрім того, одним з пріоритетів польський лідер назвав членство України і Молдови в ЄС.

 

“Для нас це означає прийняти Україну, Молдову. Але не тільки тому, що ми є прихильниками політики відкритих дверей, і тому я також дивлюся на країни Західних Балкан”, - заявив Дуда.

 

Третім важливим пріоритетом президент Польщі визначив відбудову України.

 

“Ми хотіли б, щоб Євросоюз і ми в ЄС здійснювали цю відбудову України. Для цього потрібні кошти, для цього потрібна не лише наша співпраця з усіма партнерами в ЄС, а й добре налаштування і добре функціонування у цьому напрямку європейських інституцій”, - підкреслив Дуда.

 

Четвертим пріоритетом він назвав справедливу енергетичну трансформацію. Дуда зазначив, що потрібно зробити усе можливе, аби за неї якомога менше заплатили громадяни країн ЄС, і щоб при цьому не втрачалися робочі місця.

 

Нагадаємо, Польща приєдналася до ЄС 1 травня 2004 року. У польському суспільстві рівень підтримки членства в Євросоюзі є одним з найвищих серед усіх членів Спільноти - він сягає близько 90%.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Белград бачить Китай своїм новим головним партнером у політичній торгівлі із Заходом після того, як тісні стосунки з Росією стали небезпечними для Сербії.
У Вашингтоні відстежують розвиток подій і перебувають у контакті з Києвом, щоб надавати найбільш необхідну підтримку.
Глава МЗС Британії під час розмови із Сіярто заявив про непохитну підтримку Києва та наголосив на важливості євроатлантичної єдності.
Українські захисники нині повністю тримають під вогневим контролем Красногорівку та її околиці.
Ллойд Остін зазначив, що "без цієї допомоги Україні було б дуже важко захищатися від переважаючої сили росіян".
Міністр оборони України та головнокомандувач ЗСУ доповіли президенту про нинішню ситуацію на фронті.
Державний департамент зазначає, що нова військова підтримка дасть змогу вийти на колишній рівень постачання озброєнь.
Номер Кварталу 95 під назвою Начальник Рівненського ТЦК шифрується від російських шпигунів, що викликав хвилю критики в суспільстві.
Жінка Новоборового Луганської області критикувала главу міноборони РФ і переконувала співрозмовника стати дезертиром.
Той, хто досі недовірливо дивиться на китайські автомобілі, мабуть, застряг у минулому. Адже світ наразі змінюється дуже швидко, і тестовий Changan CS 55 Plus наочне тому підтвердження.
Голова держави вперше з початку повномасштабного вторгнення підписав укази про призначення на посади суддів.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
На зібрану суму - понад 4,17 млн євро - для потреб ЗСУ на чеському підприємстві STV Group буде виготовлено 2700 боєприпасів.
На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 35 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області.