ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУ«Окупаційна влада РФ в Криму» - резолюція ООН

«Окупаційна влада РФ в Криму» - резолюція ООН

24 ноября 2020
«Окупаційна влада РФ в Криму» - резолюція ООН

ООН затвердила проєкт посиленої резолюції з прав людини. Текст документу містить дані про витіснення корінного населення з Криму, примусової мілітаризації, переслідуваннях і зникненнях незгодних з окупацією півострова та інших протиправних дій, у яких звинувачують Росію повідомляють Крим.Реалії.

Оновлена резолюція має докази порушення прав жителів Криму з боку РФ, вимагає невідкладно їх припинити та забезпечити безперешкодний доступ до півострову міжнародних моніторингових місій ООН та ОБСЄ.

"Дійсно, цього року резолюцію посилили. Якщо раніше вже було зафіксовано вимогу, щоб країни називали Автономну Республіку Крим і місто Севастополь частиною України, то зараз окремо підкреслено, щоб нинішні там органи влади називалися "окупаційною владою Російської Федерації". Це встановлює пряму відповідальність Росії за все, що відбувається в Криму.

І це особливо важливо в зв'язку з іншим правками щодо Covid-19. У резолюції є два пункти на цю тему. По-перше, про те, що Росія використовує епідемію для необґрунтованого погіршення ситуації з правами людини і піддає людей додаткової загрозу під час різних мілітаристських заходів. По-друге, про бездіяльність Російської Федерації, яка призводить до ризиків для здоров'я та життя «ув’язнених» в Криму. Це абсолютно нові пункти", - каже Глава Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Ремонтники приступають до робіт відразу щойно отримують відповідні дозволи від ЗСУ та ДСНС.
Україна з початку повномасштабного вторгнення Росії була обмежена у праві застосовувати зброю, отриману від західних країн, для ударів по російській території.
Полтавський клуб залишив киян у зоні вильоту.
Байба Браже бігла з номером 815 – як кількість днів, скільки Україна обороняється у повномасштабній війні.
На Харківському напрямку окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців.
Команди зберегли інтригу до останнього туру.
Внаслідок ранкового удару 19 травня у Харківському районі загинуло щонайменше 6 людей, 16 дістали поранень, 5 цивільних загинули внаслідок ударів по Куп'янському району Харківщини.
Державне телебачення повідомило, що інцидент стався поблизу міста Джольфа, що на кордоні з Азербайджаном, приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана.
Ці коментарі прозвучали після нещодавньої поїздки Володимира Путіна до Китаю, де він і лідер КНР Сі Цзіньпін пообіцяли посилити співпрацю.
Лікарі констататують, що життя словацького прем'єра після замаху наразі поза загрозою.
Грант Шаппс вкотре наголосив, що усе, що є важливим і цінним для західного світу, опиниться під загрозою, якби вторгнення в Україну закінчилося для Владіміра Путіна перемогою.
Війська РФ поцілили двома ракетами Іскандер-М по території бази відпочинку у селі Черкаська Лозова.
У результаті спецоперації української розвідки було знищено вертикальні резервуари з паливом.