ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУ«Народ України захищає цінності, які є основою ЄС» – Зеленський у День Європи

«Народ України захищає цінності, які є основою ЄС» – Зеленський у День Європи

10 мая 2023
«Народ України захищає цінності, які є основою ЄС» – Зеленський у День Європи

Президент України Володимир Зеленський назвав Київ «ідеальним місцем», щоб святкувати День Європи. Про це глава української держави заявив 9 травня на зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

 

«Щодня хоробрий народ України захищає саме ті цінності, які є основою Європейського союзу», – сказав Зеленський.

 

Таку ж думку раніше висловила і сама голова Єврокомісії.

 

«Добре повернутися в Київ. Де цінності, які ми бережемо, захищаються щодня. Тому це таке доречне місце для святкування Дня Європи», – написала фон дер Ляєн у твітері вранці 9 травня.

 

9 травня 2023 року, згідно з указом президента, в Україні вперше відзначатимуть День Європи. У своєму зверненні 8 травня президент Володимир Зеленський також заявив, що вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

 

Досі в Україні 8 травня офіційно відзначали День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Артист порушив правила Євробачення. Співак вийшов на сцену з символом Палестини. Таким чином він хотів продемонструвати своє походження.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
База даних буде розміщена на спеціальній сторінці в інтернеті і буде доступною та прозорою для громадян Грузії.
Ранкове зведення, опубліковане 8 травня, свідчить, що позиції залишалися під нашим контролем, зазначив Дмитро Плетенчук.
У випадку Росії немає загальноєвропейської позиції ЄС, погодженої 27 країнами, як це було у випадках Білорусі, Сирії й Венесуели.
Для України критично важливо, щоб уже затверджена допомога від партнерів почала надходити на поле бою, зазначив президент.
У віці 74 років від раку жовчного міхура помер британський актор Ян Гелдер, відомий своєю роллю Кевана Ланністера у серіалі Гра престолів.
Донецька і київська команда зустрінуться у центральному матчі ігрового дня української Прем'єр-ліги.
У ніч із 7 на 8 травня Росія завдала масованої атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури України.
Основний виборчий плакат партії зображує українців, як прихильників війни, яку проти України розв'язала Росія.
Купе зі спортивним вихлопом почнуть виробляти з липня. Його вартість від 124 675 доларів.
Керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону запевнив, що кожне звернення ретельно перевіряють.
Завод, який забезпечить близько 400 робочих місць, побудують в Чеширі, що на північному заході Британії.
Той, хто досі недовірливо дивиться на китайські автомобілі, мабуть, застряг у минулому. Адже світ наразі змінюється дуже швидко, і тестовий Changan CS 55 Plus наочне тому підтвердження.