ГОЛОВНАТрагічна пожежа на Рівненщині забрала життя людини

Трагічна пожежа на Рівненщині забрала життя людини

5 января 2022
Трагічна пожежа на Рівненщині забрала життя людини

5 січня о 04:30 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Білівські хутори Городоцької ТГ Рівненського району.

 

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що вогнем повністю охоплено дерев’яний житловий будинок. На гасіння негайно було подано вогнегасячі речовини. О 07:10 пожежу було локалізовано, а о 09:45 повністю ліквідовано. Вогнем знищено житловий будинок. На місці пожежі вогнеборці виявили мертве тіло чоловіка. Ще одного громадянина з опіками приблизно 50% поверхні тіла доправлено до лікарні.

 

Наразі на місці пожежі працює та з’ясовує усі обставини оперативна група співробітників Головного управління ДСНС України у Рівненській області та слідчо-оперативна група Головного управління Нацполіції. До гасіння було залучено чотири одиниці пожежної техніки та п'ятнадцять вогнеборців. Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті!

 

 

Насамперед саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань. Люди опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях, зловживають спиртними напоями та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. І таке недбальство підтверджується сумною статистикою.

 

 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

 

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
слідкуйте за станом та справністю електромережі;
у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
не паліть у ліжку;
не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

 

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!