ГОЛОВНАТаємна інавгурація Лукашенка – «жалюгідна, прихована і убога церемонія…»

Таємна інавгурація Лукашенка – «жалюгідна, прихована і убога церемонія…»

24 сентября 2020
Таємна інавгурація Лукашенка – «жалюгідна, прихована і убога церемонія…»

 23 вересня в засекреченій обстановці в Мінську відбулася інавгурація президента Білорусі.  На церемонії не було послів, в тому числі і посла Росії, а лише кілька сотень чиновників із числа близьких прихильників Олександра Лукашенка.

Під час інавгурації Лукашенко подякував міліції.  "Вам, хлопці в погонах, як уособлення нашої армії, як представники всіх тих хлопців, які місяць тому зупинили на наших чистих, затишних вулицях міста (Мінська) цю погань ... Я схиляюся перед вами і висловлюю вам щиру подяку. Держава цього ніколи не повинна забути. Дякую вам!".

Відразу ж після даного «таємного заходу» в центр Мінська почали стягувати військові вантажівки, автозаки, водомети і виставляти оточення біля традиційних місць збору протестуючих.

Проте цивілізований світ відмовився визнавати легітимність Лукашенка, зокрема таку позицію висловили Німеччина, Польща, Данія, Чехія, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія.  Пізніше про нелегітимність «бацьки» заявили також США, Канада, Україна, Нідерланди.

Для абсолютної більшості населення Білорусі, за винятком учасників і організаторів церемонії, «інавгурація» Лукашенко стала сюрпризом і її назвали «коронацією злодія в законі». Такий крок спровокував більш зворотну реакцію: тепер країна може перейти до нового етапу протестного руху проти самопроголошеного диктатора.

В опозиційних телеграм-каналах білорусів закликали вже 23 вересня, вийти на акції протесту, а нову масштабну демонстрацію запланували на неділю, 27 вересня. Поодинокі акції протесту - як і нові затримання - вже відбулися в Мінську ще вчора.

 «Сьогодні головний щур пробив дно боягузтва. Він знав, що народ з радістю б прийшов на бандитську сходку, щоб коронувати його по-своєму.  Але білорусів позбавили такої чудової можливості.  Жалюгідна, прихована і убога церемонія, про яку говорили навіть на державних каналах», - так відгукнувся про «інавгурацію» Лукашенко телеграм-канал NEXTA, який і опублікував анонс нових протестних акцій.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!