ГОЛОВНАСліди Росії у Відні

Сліди Росії у Відні

5 ноября 2020
Сліди Росії у Відні

 

 

Серед затриманих у справі по теракту 2 листопада п.р. у Відні є громадяни Росії. Про це повідомляє газета Die Presse з посиланням на главу поліції столиці Австрії Герхарда Пюрстля.

Раніше стало відомо, що у рамках розслідування теракту затримані 14 чоловік, підозрюваних в участі в терористичній організації. За словами Пюрстля, це люди у віці від 18 до 28 років, деякі з яких мають подвійне громадянство, у тому числі Бангладеш, Македонії, Туреччини та Росії.

Посол Росії в Австрії Дмитро Любін раніше заявляв про затриманих вихідців з "Балканських країн, ісламського світу і Північного Кавказу". Як повідомив у свою чергу міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер, поки підтверджується версія про те, що терорист діяв самостійно. Він також розповів, що підозрюваний намагався купити боєприпаси в Словаччині, про що словацькі спецслужби попереджали Австрію. Ця інформація була проігнорована, оскільки в спілкуванні спецслужб "явно щось пішло не так", визнав Нехаммер.

В результаті теракту у Відні загинули 4 людини і ще 22 отримали поранення. Поліція застрелила терориста, що відкрив стрільбу в центрі австрійської столиці. Ним виявився 20-річний Фейзулай Куйтим, якого раніше судили за спробу виїхати до Сирії, щоб долучитися до "Ісламської держави". Саме це угрупування взяло на себе відповідальність за теракт у Відні.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!