ГОЛОВНАСБУ викрила корупційний військомат на Рівненщині (+ФОТО)

СБУ викрила корупційний військомат на Рівненщині (+ФОТО)

29 ноября 2021
СБУ викрила корупційний військомат на Рівненщині (+ФОТО)

Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему ухиляння призовників від проходження строкової військової служби в Збройних силах України.  

 

Встановлено, що з початку року чиновники Рівненського обласного та районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) «посприяли» незаконному звільненню від проходження військової служби в ЗСУ щонайменше 100 призовників. За наявними даними, до складу злочинної групи входило близько 10 осіб, серед яких — посадовці Рівненського обласного та районних ТЦК та СП та члени військово-лікарських комісій. За вирішення питання про звільнення від проходження військової служби у зв’язку із фіктивною непридатністю за станом здоров’я зловмисники просили від 1 до 2 тис. доларів США з одного призовника.

Співробітники СБУ задокументували факти одержання ділками неправомірної вигоди у розмірі 6 тис. доларів США. Двох вимагачів правоохоронці затримали під час отримання ними неправомірної вигоди: по 1 тис. доларів США кожним за «свого підопічного». 

У ході 22 обшуків, проведених у службових приміщеннях Рівненського обласного і районних ТЦК та СП, медичних установ Рівненської області, а також за адресами мешкання зловмисників, виявлено та вилучено:

-    особові справи призовників; оригінали та копії їх приписних посвідчень та копії їх паспортів;

-    чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність;

-    майже 10 тис. доларів США;

-    комп’ютери, електронні носії інформації, телефони та SIM-картки до них з підтвердженням протиправної діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.  Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до схеми осіб.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ у Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!