ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЗолотий «гелік» начальника Рівненської ОВА – рашистська ІПСО

Золотий «гелік» начальника Рівненської ОВА – рашистська ІПСО

17 августа 2023
Золотий «гелік» начальника Рівненської ОВА – рашистська ІПСО

У додатку «ТікТок» виявлено відео про начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, який ніби-то придбав золотий Мерседес Гелентваген. Це є ніщо інше як інформаційно-психологічна спеціальна операція росіян, так звана ІПСО, метою якого є дискредитація чинних представників влади.

 

Про це повідомив директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук під час брифінгу.

 

«Такі ж ролики гуляють про інших представників влади. Наприклад, очільник Волинської ОДА ніби-то придбав собі Ролз Ройс. Раніше вороги запускали ІПСО про купівлю окремими керівниками областей та міністрами нерухомості у Франції та деінде», - прокоментував Олександр Поліщук.

 

За його словами, росіяни роблять усе примітивно: дезінформація запускається в український інформаційний простір з єдиного акауту в соцмережі. Всі ці акаути є фейковими. Озвучку відео українською мовою росіяни створюють за допомогою нейромереж.

 

Які ознаки проведення російської ІПСО?

 

- фейковий акаунт у "ТікТок" чи іншій соцмережі;

 

- єдине відео в акаунті;

 

- відсутність будь-яких підписників або їх мінімальна кількість;

 

- неправильні наголоси та закінчення в голосовому супроводі свідчать про використання можливостей нейромереж для генерації голосу;

 

- відсутність метаданих відеофайлу, що не дозволяє отримати інформацію про його походження.

 

«Якщо ви бачите такі відео, залишайте на нього скарги з причиною «ненависть та переслідування – переслідування й цькування». Це дасть можливість блокувати рашистську ІПСО. Закликаю усіх думати критично! Врешті-решт, є такий народний вислів: «На паркані також пишуть». І це не значить, що це правда», - підсумував директор департаменту.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!