ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЖитель Рівненщини отримав президентську відзнаку

Житель Рівненщини отримав президентську відзнаку

10 декабря 2022
Житель Рівненщини отримав президентську відзнаку

Мешканця Рівненщини Олександра Гребенюка  нагороджено відзнакою Президента України «Золоте cерце». 

Її дають за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та подолання її наслідків.

Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський. 

Олександр Гребенюк є волонтером, директором благодійної організації «Благодійний фонд «Неможливого не буває».

Він допомагає українським військовим із 2014 року. Зокрема, чоловік ввозив і розмитнював автомобілі (позашляховики, медичний транспорт) як гуманітарну допомогу, які потім передавав на передову.

З березня цього року Олександр Гребенюк очолює Рівненську евакуаційну бригаду Військово-цивільного співробітництва «На Щиті», яка повертає додому тіла полеглих на війні українських воїнів. 

Також він є соціальним працівником КЗ «Будинку ветеранів» Рівненської міської ради, де за його участі придбано 5 антидронових гармат, а з 2014 року в зону бойових дій доставлено майже 1000 автомобілів.

Крім того, Олександр Гребенюк розвиває козацький рух на Рівненщині, працюючи з молоддю в напрямку національно-патріотичного виховання. Співзасновник та директор фестивалів «Курган Леля», «Покровський вітер», «Сонцестій». 

Відзнаку «Золоте серце» запроваджено цьогоріч. Вперше її отримали представники 50 волонтерських організацій.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!