ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОЗамість 10-15 років ув'язнення, суд ухвалив новий вирок двом жителям Дубровиці

Замість 10-15 років ув'язнення, суд ухвалив новий вирок двом жителям Дубровиці

20 ноября 2021
Замість 10-15 років ув'язнення, суд ухвалив новий вирок двом жителям Дубровиці

Завдяки принциповій позиції прокурорів обласної прокуратури Рівненським апеляційним судом скасовано вирок Сарненського районного суду за умисне вбивство чоловіка, а також розбій, заволодіння та умисне знищення автомобіля, вчинені за попередньою змовою двома, тоді ще неповнолітніми, юнаками.

 

У червні цього року суд визнав винними 20-річних жителів Дубровиці, які у 2018 році вбили та покинули в лісі жителя міста Ковель, Волинської області. Пізніше обвинувачені заволоділи особистими речами та грішми загиблого, а його автомобіль відігнали, облили бензином та підпалили.

 

Суд першої інстанції призначив обвинуваченим покарання – кожному по 10 років позбавлення волі. Крім того, згідно з вироком, засуджені мали сплатити потерпілим понад 200 тисяч гривень матеріальної шкоди та 2,4 мільйони гривень моральної.

 

Не погоджуючись із таким рішенням суду прокуратура та потерпілі оскаржили його в апеляційному порядку і просили призначити вбивцям 45-річного чоловіка, батька двох неповнолітніх дітей, більш суворе покарання.

 

Зрештою, Рівненський апеляційний суд пристав на доводи прокурора, що особливо тяжкі злочини проти життя законослухняного громадянина вчинені з корисливих мотивів і за попередньою змовою особами без внутрішніх моральних гальм, а тому є небезпечними для суспільства, скасував попередній вирок та ухвалив нове рішення, яким засудив обвинувачених до 15 років позбавлення волі кожного. У частині виплати компенсацій рішення залишилось без змін.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!