ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОВідомі кандидати на присудження Премії ВРУ педагогічним працівникам

Відомі кандидати на присудження Премії ВРУ педагогічним працівникам

14 сентября 2023
Відомі кандидати на присудження Премії ВРУ педагогічним працівникам

Це щорічна нагорода педагогам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, яку започаткували з метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, та щоб заохотити вчителів працювати творчо та результативно.

 

Премію присуджують на основі клопотання до Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

 

Відповідно до постанови ВРУ щодо присудження премії, таке клопотання уповноважена подавати і Рівненська обласна рада. Але спершу його мають підтримати депутати на сесії.

 

Нагадаємо, що 2020 року, за клопотанням обласної ради, лавреаткою Премії ВРУ стала директорка Обласного наукового ліцею в м. Рівне Наталія Сосюк.

 

Цьогоріч обласна рада знову оголосила прийом документів від потенційних кандидатів.

 

Як результат, два педагогічні колективи надіслали листи щодо присудження цієї нагороди своїм представникам: Павлу Тарасовичу, який очолює гурток в Рівненській Малій академії наук учнівської молоді, та Аллі Ярмошевич – директорці обласного Навчально-реабілітаційного центру в м.Рівне.

 

Кандидатури претендентів сьогодні розглянули на засіданні профільної комісії Рівненської обласної ради – з питань гуманітарної політики (голова комісії – Алла Черній).

 

Павло Тарасович очолює гурток «Радіозв’язок» в РМАНУМ. Є кандидатом у майстри спорту України з радіоспорту. Його вихованці активно беруть участь у змаганнях радіоаматорів і досягають високих результатів. Зокрема, на міжнародних змаганнях SP DX-contest 2019 команда дівчат-радіоспортсменок посіла І місце. Цьогоріч на цих європейських змаганнях учні Павла Тарасовича стали срібними призерами.

 

Алла Ярмошевич працює в системі освіти з 1983 року. Працювала вихователем у дошкільних закладах. А з 2002 року очолила Рівненський обласний спеціальний дошкільний дитячий будинок. Сьогодні це - Навчально-реабілітаційний центру в м.Рівне Рівненської обласної ради. Свого часу ініціювала розширення спектру послуг закладу, створивши у ньому початкову школу. Це дало можливість здійснювати ранню корекцію та діагностику порушень як у дошкільнят, так і в школярів початкової ланки.

 

Алла Ярмошевич проводить активну громадську роботу. Є засновницею ГО керівників комунальних закладів освіти «Керівник». Своїм педагогічним досвідом ділиться зі слухачами курсів для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

 

Заслухавши інформацію про претендентів, члени комісії рекомендували винести їх кандидатури на розгляд сесії 22 вересня.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!