ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ закладах освіти Рівненщини триває робота з облаштування укриттів

У закладах освіти Рівненщини триває робота з облаштування укриттів

5 июля 2022
У закладах освіти Рівненщини триває робота з облаштування укриттів

На Рівненщині продовжують перевіряти безпекові умови та готовність закладів освіти до початку навчання. Позитивні висновки комісій щодо укриттів вже надали для третини будівель. Перевірки тривають.

 

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

 

«У випадку відсутності бомбосховищ комісія визначає інші можливості евакуації. Так, учасникам освітнього процесу дозволено переміщатися в приміщення поряд, але не далі, ніж 100 метрів. Розробляється відповідна логістика. Потрібно пам’ятати і про спеціальні умови для дітей із особливими освітніми потребами», - зауважив Сергій Подолін.

 

Також він додав, що усі укриття мають бути обладнані місцями для сидіння, забезпечені питною та технічною водою, контейнерами для зберігання харчів, резервним освітленням, засобами пожежогасіння, аптечками.

Якщо ж місця у сховищі не вистачатиме на всіх, то школи можуть організувати навчання у дві зміни використати формат змішаного навчання.

 

«Головний принцип функціонування закладів – це безпека. З 1 вересня всі діти та вчителі обов’язково відпрацюють евакуаційний маршрут та алгоритм дій під час тривоги», - розповів Сергій Подолін.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!