ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному за матеріалами СБУ судитимуть прихильника російських звірств, який чекав на прихід рф та захоплення українських міст

У Рівному за матеріалами СБУ судитимуть прихильника російських звірств, який чекав на прихід рф та захоплення українських міст

9 февраля 2024
У Рівному за матеріалами СБУ судитимуть прихильника російських звірств, який чекав на прихід рф та захоплення українських міст

СБУ викрила чергового прихильника «спецоперації», який відкрито підтримував агресію рф проти нашої держави та чекав на прихід російських військ на територію України. 

 

Як встановило слідство, зловмисником виявився уродженець республіки білорусь, який тривалий час проживає у Рівному. 

 

Вказана особа сповідувала проросійські настрої та раділа тому, що українських військових з Азовсталі взяли в полон. 


Він відкрито захоплювався діями кадирова та «успіхам» бойовиків із угрупування «вагнер», які за його словами «раз за разом захоплюють українські міста». 

 

Крім цього, зловмисник в особистих розмовах не приховував свою неприязнь до української нації, стверджуючи, що «вони – це нацисти та бандерівці».

 

Водночас, глорифікант неодноразово зазначав, що росії необхідно захопити українські портові міста, щоб унеможливити постачання західного озброєння на територію нашої держави.

 

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Матеріали справи скеровано до суду.

 

Заходи із викриття проводили співробітники УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!