ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному з’явився пам’ятний знак Нобелівському лауреату, який тут вчився

У Рівному з’явився пам’ятний знак Нобелівському лауреату, який тут вчився

12 октября 2021
У Рівному з’явився пам’ятний знак Нобелівському лауреату, який тут вчився

У Рівному відкрили пам’ятний знак лауреату Нобелівської премії з економіки Саймону Сміту Кузнецю.  Це відомий американський науковець, який здобув освіту в Україні. Знак на його честь встановили на подвір’ї обласного краєзнавчого музею. Річ у тім, що свого часу саме тут було  Рівненське реальне училище, де у 1910-1915 роках навчався Саймон Сміт Кузнець.

 

У 1922 році він емігрував до США. Тут здобув докторський ступінь, увійшов в історію економічної науки як дослідник проблем, пов’язаних з національним доходом. До речі, з його іменем  пов’язані економічні терміни: «Закон Кузнеця», «Великий маятник», «Гіпотеза Кузнеця» та інші. Цьогоріч минуло 120 років із дня народження Саймона Сміта Кузнеця, а також 50 років із часу присудження йому Нобелівської премії (це відбулося 11 жовтня 1971 року).

 

Участь у відкритті пам’ятного знаку взяли представники обласної та міської влади, а також дипломати з Посольства США в Україні.

 

«Саймон Сміт Кузнець – економіст з України, який навчив світ рахувати ВВП.  Коли я навчався в економічній академії, мені було цікаво і  приємно дізнатися, що такий видатний науковець  деякий період здобував освіту і жив в Рівному. Більше того, мав наше коріння. Адже його мама народилася саме тут, — прокоментував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. — Сьогодні в нас знакова подія. Ми відроджуємо пам’ять видатної людини, яка своєю роботою змінила світ. Ми повинні знати нашу історію і оберігати наші надбання».

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!