ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

У Рівному вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

26 апреля 2021
У Рівному вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Цього дня 26 квітня 1986 року 35 років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стався потужний вибух.
 

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб евакуйовано із зон забруднення. Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно-політичного значення для СРСР і світу. Це наклало деякий відбиток на хід розслідування її причин. Підхід до інтерпретації фактів і обставин аварії змінювався з часом і повністю єдиної думки не існує досі.

 

 

Щороку 26 квітня по всій Україні вшановують пам'ять усіх загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи. "Сьогодні ми вшановуємо пам’ять сильних і героїчних людей, які ціною власного здоров’я і навіть життя захистили нас від страшної трагедії, — наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк. — До ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були задіяні десятки тисяч людей різних професій: пожежники, військовослужбовці, правоохоронці, будівельники, транспортники, медпрацівники. Хтось поклав своє життя заради нас, а хтось здоров‘я".

 

 

 

 

Фото із сайту Рівненської міської ради

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!