ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРівненщина відзначила День пам'яті та примирення

Рівненщина відзначила День пам'яті та примирення

9 мая 2021
Рівненщина відзначила День пам'яті та примирення

Вчора, 8 травня, Рівненщина відзначала День пам’яті та примирення, таким чином вшановуючи жертв нацизму.

 

Як повідомляють у Рівненській ОДА, на вшанування загиблих у роки Другої світової війни у Рівному відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу Вічної Слави. Окрім цього, в рамках заходу провели флеш-моб «Повертайся живим» – мистецьку акцію з використанням кольорів державної символіки. Також цього дня на території Алеї Героїв кладовища «Нове» віддали шану Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО/ООС. Представники духовенства відслужили панахиду за полеглими, до місць їх поховань покладено квіти.  У заходах взяли участь місцеві чиновники, військові, родичі загиблих та небайдужі жителі області.

 

 

В пам'ять про загиблих у Другій світовій війні, воїнів-афганців, Героїв Небесної Сотні, учасників АТО/ООС, жертв концентраційних таборів було оголошено хвилину мовчання. Під час заходу підкреслено роль України у перемозі над нацизмом у Європі, висловлено шану усім, хто боровся за перемогу у Другій світовій війні, а також захищає незалежність та територіальну цілісність нашої держави нині.

 

«Пам'ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться. Пам’ятаємо. Перемагаємо», — наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Нагадаємо, День пам'яті та примирення відзначається 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!