ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному провели пересадку серця

У Рівному провели пересадку серця

15 мая 2021
У Рівному провели пересадку серця

В ніч з 12 на 13 травня зусиллями медиків Центральної міської лікарні була успішно проведена унікальна операція з трансплантації серця від померлого донора.


Як повідомляють у Рівненській міській раді, бригада лікарів, яка проводила цей надскладний хірургічний процес, складалась із сімох спеціалістів: четверо з яких представляють нашу міську лікарню, троє — інститут Шалімова з Києва. Трансплантація стала єдиним порятунком для пацієнта. Реципієнт (людина, яка отримала донорське серце) — чоловік віком 49 років, мешканець Рівненщини. Донором для чоловіка став 29-річний житель міста Дубно. 10 травня він поступив у лікарню з відкритою черепно-мозковою травмою.

 
— Висловлюю співчуття родичам померлого і глибоку повагу за цей крок милосердя. Спасибі, що прийняли це рішення і дали шанс на життя! Реципієнту швидкого одужання! Пишаємося нашими лікарями і плекаємо надію на розвиток рівненської трансплантології, — зауважив міський голова Рівного Олександр Третяк.
 

Наразі 49-річний чоловік, якому здійснили пересадку серця, почуває себе добре, самостійно дихає та розмовляє. Інші органи: 2 нирки та печінка поїхали в Київ для пересадки іншим мешканцям України.
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!