ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному представили унікальну фотовиставку «Україна в Антарктиці»

У Рівному представили унікальну фотовиставку «Україна в Антарктиці»

6 февраля 2024
У Рівному представили унікальну фотовиставку «Україна в Антарктиці»

Сьогодні, на базі Рівненської обласної бібліотеки відбулося офіційне відкриття фотовиставки «Україна в Антарктиці: дослідження та незламність», яку представили полярники станції «Академік Вернадський».


Експозиція виставки складається з 27 фотографій крижаного континенту та життя українських полярників та полярниць. Як зазначили організатори, після початку повномасштабного вторгнення відбулося кардинальне змінення експозиції. Фотокартки демонструють вплив повномасштабної війни на українську антарктичну програму, і розвиток досліджень, що відбувся за останні роки.

 

У відкритті виставки взяли участь представники влади, полярники, члени Національного антарктичного центру, громадськість та ЗМІ. Зокрема, зимівник-рекордсмен Юрій Отруба; рівнянин Павло Тарасович – радіоаматор та учасник п’ятої Української антарктичної експедиції, а також завідувач відділу міжнародного наукового та науково-технічного співробітництва Андрій Федчук. Рівненську обласну раду на заході представив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.
 

Антарктична фотогалерея – це спільний проєкт Міністерства освіти і науки України та Національного антарктичного наукового центру.


Виставка експонуватиметься в приміщенні Рівненської обласної бібліотеки до 8 березня

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!