ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівному подякували ветеранам за Перемогу

У Рівному подякували ветеранам за Перемогу

9 мая 2021
У Рівному подякували ветеранам за Перемогу

На Рівненщині відзначають День перемоги над нацизмом. 9-го травня заходи з нагоди 76-ї річниці перемоги у Рівному розпочали на майдані Магдебурзького права.

 

Чиновники міста та усі присутні на урочистих заходах поклали вінки та квіти до однойменного пам’ятного знаку. Згодом на Військовому меморіалі кладовища «Дубенське» відбувся мітинг-реквієм.

 

«Ми дякуємо та вклоняємось сьогодні всім українцям, які захищали світ від нацистів у Другій світовій війні. На жаль, пройшли десятки років і ми знову дізналися, що таке війна. Війна – це коли ми у Рівному хоронили трьох Героїв Небесної Сотні, а улітку 2014 року зустрічали два літаки з трунами вісімнадцяти загиблих у Волновасі. Вічна шана усім патріотам української землі – ветеранам Другої світової, учасникам АТО, усім тим, хто зберіг і продовжує боронити нашу українську землю», — звернувся до присутніх Сергій Подолін.

 

Присутні вшанували загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти та вінки на Алеї слави. Окрім того, на головному майдані Рівного запрацювала присвячена Другій світовій війні виставка. Її експозиція складається із світлин та свідчень очевидців періоду окупації та визволення від нацистів.

 

Заходи із відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися у всіх районах та містах області.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!