ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ Рівненській ОВА обговорили розміщення внутрішньо переміщених осіб у закладах освіти

У Рівненській ОВА обговорили розміщення внутрішньо переміщених осіб у закладах освіти

11 августа 2022
У Рівненській ОВА обговорили розміщення внутрішньо переміщених осіб у закладах освіти

УРівненській ОВА обговорили питання щодо розміщення ВПО у закладах освіти. Робочу нараду провели під головуванням заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб Павла Козирєва.

«Наразі міністерство проводить додатковий моніторинг приміщень та структуризацію можливої кількості розміщення внутрішньо переміщених осіб із Донеччини. Кожна визначена область готує пункти тимчасового перебування ВПО, ліжкомісця, які можна швидко розгорнути», - сказав Павло Козирєв.

Нагадаємо, що триває обов’язкова евакуація мешканців з неокупованих територій Донеччини перед опалювальним сезоном. Таке рішення ухвалили через неможливість забезпечити жителів підконтрольних територій теплом і світлом, а також через постійні обстріли з боку країни-агресора.

Додатково обговорили розміщення, або переселення внутрішньо переміщених осіб в закладах освіти. Так, на Рівненщині на сьогодні перебуває майже 50 тисяч ВПО. У 40 закладах освіти проживає 2,8 тисячі переселенців. Найбільше розселено у приміщеннях вищої та фахової предвищої освіти – 1,2 тисячі.

Заступник Міністра освіти і науки Олександр Костюченко, в свою чергу, зауважив, що рішення про впровадження форми навчання залежить від декількох факторів. Найголовніші – безпекова ситуація в регіоні та наявність укриттів. Окрім того, наразі тривають комісійні обстеження закладів освіти.

До слова, на Рівненщині вже перевірено 90% освітніх приміщень.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!