ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОУ КОСТОПОЛІ ЗАСУДИЛИ УХИЛЯНТА

У КОСТОПОЛІ ЗАСУДИЛИ УХИЛЯНТА

13 ноября 2023
У КОСТОПОЛІ ЗАСУДИЛИ УХИЛЯНТА

Прокурори Здолбунівської окружної прокуратури у суді довели вину 39-річного жителя Костопільщини, якого обвинувачували в ухиленні від мобілізації (ст. 336 КК України).


27 липня цього року чоловік отримав повістку про призов на військову службу під час мобілізації. Втім, у призначений день та час до районного ТЦК та СП не з’явився, хоча за станом здоров`я визнаний придатним для проходження військової служби і не мав правових підстав на відстрочку.

Також встановлено, що обвинувачений перебував під адміністративним наглядом, правила якого неодноразово порушував.

 

Під час судового розгляду справи чоловік визнав свою вину та переконував суд, що все усвідомив та щиро покаявся. Однак суддя, враховуючи характеристику обвинуваченого, його попередні судимості та суспільну небезпечність вчинених кримінальних правопорушень, призначив йому остаточне покарання у вигляді 5 років 3 місяців позбавлення волі.

Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його до апеляційного суду.

 

Нагадуємо, що згідно з Конституцією України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком її громадян. А ухилення від виконання цього обов’язку передбачає кримінальну відповідальність.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!