ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОТисячу гривень, яку отримають вакциновані українці, можна витрачати також на ліки

Тисячу гривень, яку отримають вакциновані українці, можна витрачати також на ліки

13 декабря 2021
Тисячу гривень, яку отримають вакциновані українці, можна витрачати також на ліки

В Україні повний курс вакцинації проти COVID-19 пройшли вже понад 40% дорослих громадян. У січні 2022 року розшириться перелік товарів і послуг, які можна буде придбати на 1 тис. грн, надану державою кожному українцю, який отримав повний курс щеплень. Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

 

Президент доручив розширити програму єПідтримка ще й на купівлю ліків – для того, щоб якнайбільше українців могли скористатися програмою. Отож, усі повністю вакциновані українці зможуть отримати від держави тисячу гривень. Поступово програма буде розширюватись – щоб бути корисною для якнайбільшої кількості людей. Сьогодні Президент Володимир Зеленський доручив урядовцям, щоб українці віком 60+ – а саме вони найбільше потребують державної підтримки – могли використати кошти від держави на купівлю ліків. Урядовці вже отримали усі необхідні доручення, опрацьовують механіку за цим напрямом. Вже з січня він має бути доступним для людей. Також буде і опція купівлі книжок. Це зробить програму доступнішою для людей середнього і старшого віку.

 

Залишається й базовий напрямок, який направлений більше на молоду аудиторію. Це підтримка креативного сектору – кіно, театрів, музеїв. Також спортивної сфери. Транспорту – залізниці, авіасполучення. Таким чином через людей допомога від держави спрямовується на галузі, які від карантинних обмежень найбільше постраждали. Коли гроші проходять через споживачів безпосередньо – це реальний контроль. Звичайно, бізнес, який братиме участь в програмі, має бути легальним. Базовим інструментом є додаток «Дія». Але згодом будуть запропоновані також і офлайнові інструменти, щоб ці кошти були доступні і тим, хто поки що не користується «Дією». Фінанси під програму єПідтримка будуть виділені в повному обсязі Вже в цьому році на два тижні з 19 грудня є 8 мільярдів гривень. Друга частина необхідної суми буде направлена з бюджету наступного року.

 

Таким чином, програма єПідтримка стане ще одним стимулюючим аргументом для наших людей, щоб вакцинуватися проти COVID-19.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!