ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОСБУ викрила чергову колаборантку, яка перейшла на бік ворога

СБУ викрила чергову колаборантку, яка перейшла на бік ворога

17 августа 2023
СБУ викрила чергову колаборантку, яка перейшла на бік ворога

Співробітники Служби безпеки встановили, що колаборанткою виявилася мешканка м. Лисичанськ Луганської області, яка на початку повномасштабного вторгнення рф підтримала загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю, а також сприяла реалізації рішень та дій держави-агресора, окупаційної адміністрації держави-агресора. 

 

За це її призначили на посаду «начальника Лисичанського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства державного унітарного підприємства Луганськгаз», де вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

 

Крім цього, використовуючи захоплене окупаційною владою майно АТ «Луганськгаз», забезпечувала виконання рішень окупаційної адміністрації.  

 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.111-2 ККУ «Пособництво державі-агресору».

 

Заходи із викриття та документування злочинної діяльності здійснювало Управління СБУ в Рівненській області спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.  

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!