ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОСБУ Рівненщини викрили чергову колаборантку, яка перейшла на бік ворога

СБУ Рівненщини викрили чергову колаборантку, яка перейшла на бік ворога

22 июля 2023
СБУ Рівненщини викрили чергову колаборантку, яка перейшла на бік ворога

Співробітники рівненського управління СБУ продовжують здійснювати системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й зрадників

 

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо протиправної діяльності громадянки України, яка після початку повномасштабного вторгнення добровільно погодилася на співпрацю із окупантами та за підтримки останніх отримала посаду в незаконному правоохоронному органі.

 

Слідчі СБУ встановила, що колаборанткою виявилася мешканка м. Старобільськ Луганської області, яка на початку повномасштабного вторгнення рф підтримала загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю. 

 

За це її призначили на посаду «директора філіалу №18 республіканського центру соціальної підтримки сімей, дітей і молоді лнр», де вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. 

 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скерований обвинувальний акт щодо вказаної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.111-1 ККУ «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора».

 

Заходи із викриття та документування злочинної діяльності здійснювало Управління СБУ в Рівненській області спільно зі співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури. 

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!