ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОСБУ Рівненщини викрила чергового зрадника на Луганщині

СБУ Рівненщини викрила чергового зрадника на Луганщині

29 января 2024
СБУ Рівненщини викрила чергового зрадника на Луганщині

Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й зрадників.

 

Так, перед судом постане уродженець Луганської області, який на початку квітня 2022 року, перебуваючи на посаді в одному із правоохоронних органів України, добровільно погодився співпрацювати з ворогом. 

 

Як встановило слідство, зловмисник активно співпрацював з представниками незаконних збройних формувань держави-агресора та агітував місцеве населення виступати на боці злочинної влади, стверджуючи, що вторгнення рф в Україну є «звільненням». 

 

Наразі він обіймає посаду в «новоайдарському районному відділенні міністерства внутрішніх справ лнр», де продовжує виконувати незаконні дії всупереч інтересам України. 

 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо вказаної особи у  державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років  або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна.

 

Заходи з викриття здійснювали співробітники Управління СБ України в Рівненській області спільно спільно зі слідчими ТУ ДБР за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

 

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!