ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОСБУ Рівненщини блокувала чергові 2 схеми виїзду військовозобов'язаних за кордон

СБУ Рівненщини блокувала чергові 2 схеми виїзду військовозобов'язаних за кордон

22 августа 2023
СБУ Рівненщини блокувала чергові 2 схеми виїзду військовозобов'язаних за кордон

Співробітники Управління СБУ в Рівненській області перекрили ще два канали незаконного переправлення через державний кордон осіб призовного віку щодо яких діють обмеження виїзду за межі України, передбачені правовим режимом воєнного стану.

 

Схему організували власники 3 місцевих фірм, що спеціалізуються на міжнародних перевезеннях до країн Європи та залучили до протиправної діяльності 7 мешканців Рівненської області. 

 

Співробітники спецслужби встановили, що перший канал незаконного перетину через державний кордон організував власник місцевої фірми та залучив до протиправної діяльності ще 4 своїх працівників.

 

До другого каналу – причетні два директора місцевих ТОВ, що мають ліцензії на міжнародні пасажирські перевезення. Вказані особи залучили до протиправної діяльності ще 3 мешканців регіону. 

 

За свої послуги вони брали від 500 до 800 євро з одного «клієнта». 

 

Ділки виготовляли для військовозобов’язаних фіктивні трудові договори, які надавали право на безперешкодний виїзд за межі України та, таким чином, вносили неправдиві відомості до інформаційної системи «Шлях», що давало їм можливість перетинати кордон під виглядом водіїв міжнародних пасажирських перевезень. 

 

Наразі перевіряється причетність вказаних громадян до організації незаконної виїзду через державний кордон України понад 50 осіб призовного віку.

 

Під час обшуків у підозрюваних, причетних до обох незаконних каналів переправлення, правоохоронці вилучили:

▪ транспортні засоби, що використовувалися для незаконного перетину;

▪ грошові кошти, отримані від протиправної діяльності;

▪ підроблені документи, чорнові записи, печатки;

▪ мобільні телефони та комп’ютерну техніку. 

 

П’ятьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

 

Вищевказаним особам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави 250 тисяч гривень кожному.

 

Викриття протиправної діяльності здійснювало Управління СБУ в Рівненській області спільно з працівниками УСР в Рівненській області ДСР НП України та СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!