ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРосія відправила у Білорусь рекордну кількість військових ешелонів

Росія відправила у Білорусь рекордну кількість військових ешелонів

24 января 2022
Росія відправила у Білорусь рекордну кількість військових ешелонів

У рамках спільних навчань «Союзная решимость 2022» Росія відправила до Білорусі рекордну кількість військових ешелонів. Про це інформує Мілітарний.

 

Під час підготовки до спільних білорусько-російських навчань, вперше відбувається таке масштабне перекидання сил на великі відстані, пише інформаційний портал Хартыя’97. З посиланням на дані залізничників Білорусі стверджується, що у проміжку з 16.01.2022 по 21.01.2022 на територію Республіки Білорусь, у рамках проведення спільних стратегічних навчань «Союзная решимость 2022» за 7 діб уже прибуло понад 33 військових ешелонів з військовою технікою і військовослужбовцями. Ешелони продовжують прибувати.

 

За розробленим графіком руху військових ешелонів, загальна кількість потягів яка прибуде до Білорусі – 200 військових ешелонів – “цифра колосальна, адже такої кількості ніколи не було”, – зазначають залізничники. Середня кількість вагонів у військових ешелонах дорівнює 50.

 

У складі військових ешелонів задіяні такі одиниці рухомого складу: пасажирські вагони, криті вагони (включаючи з позначкою ВМ – вибухові матеріали 1 клас небезпеки та криті вагони переобладнані під перевезення людей), платформи для перевезення військової техніки та вагони прикриття.

 

 

 

Про початок прибуття підрозділи російських збройних сил до Білорусі для навчань з відбиття, так званої, «зовнішньої агресії» ми писали раніше.

 

На територію країни з Росії буде перебазовано також 12 винищувачів Су-35, два дивізіони систем ППО С-400 та дивізіон зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С». «Маневри проводяться на тлі загострення військово-політичної обстановки у світі, зростання напруженості в Європі, що триває, у тому числі біля західного і південного кордонів Республіки Білорусь» – розповідають в оборонному відомстві Росії.

 

Російські війська залишатимуться у Білорусі щонайменше до березня. Офіційно навчання будуть проходити у два етапи. Перший триватиме до 9 лютого, другий – з 10 до 20 лютого.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!