ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОРівне налагоджує співпрацю з Агентством ООН у справах біженців

Рівне налагоджує співпрацю з Агентством ООН у справах біженців

28 апреля 2022
Рівне налагоджує співпрацю з Агентством ООН у справах біженців

Сьогодні, 28 квітня, Рівне відвідали представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців на чолі з Головою офісу у Львові Ісламом Шалабі. Про це повідомляють у Рівненській міській раді. 

 

Це організація, яка надає допомогу внутрішньо переміщеним особам, біженцям, постраждалим внаслідок військової агресії в Україні. Це міжнародний досвід у кількох напрямах -  правова та психологічна підтримка, допомога з соціальним житлом, надання непродовольчих товарів, фінансова допомога.

 

Сьогодні ж представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців провели ознайомчу зустріч із керівництвом міської громади, керівниками профільних управлінь, аби визначити ключові потреби.

 

«На разі наша організація може запропонувати чотири види допомоги. Дві з них — це фінансова допомога на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб та виплати для тих людей, які розмістили у себе вдома внутрішньо переміщених осіб. Механізми її надання зараз розробляються. Також в амбітних планах організації — будівництво житла для вимушених переселенців. Проте вже зараз можемо говорити про іще одну програму — це допомога у ремонтах приміщень, де живуть біженці. Цей напрям покликаний провести швидке оновлення приміщень, адаптувати їх для тривалого проживання людей та забезпечення необхідним — електрочайниками, пральними машинами чи навіть душовими кабінами,» - зазначила радниця з питань житла УВКБ Катерина Топалова.

 

У свою чергу Іслам Шалабі зауважив, що організація з повагою ставиться до нашого міста та дякує за вже пророблену роботу. Тож УВКБ зацікавлена у налагодженні співпраці з органами місцевого самоврядування.

 

«Ми розуміємо, що зроблено вже багато. Але так само потрібно усвідомлювати, що одночасно виплачувати усі допомоги нерозумно. Бо ж навіть, якщо зараз ВПО мають засоби для існування, то з часом вони можуть закінчитися. І буде логічно, що тоді наша допомога буде потрібнішою,» - зауважив голова офісу у Львові, коментуючи співпрацю Рівного з Всесвітньою продуктовою програмою від ООН та виплату грошової підтримки для переселенців в її рамках.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!