ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПольські партнери підтримують Україну та Рівне матеріально й інформаційно

Польські партнери підтримують Україну та Рівне матеріально й інформаційно

28 апреля 2023
Польські партнери підтримують Україну та Рівне матеріально й інформаційно

Так, у журналі “Nasze Zabrze” вийшла велика стаття присвячена річниці боротьби України у повномасштабному вторгненні Росії. А також про різноманітну підтримку, яку виявили польські міста-побратими.

 

Далі цитуємо статтю:

 

“24 лютого в Будинку музики і танцю в Забже звучали «Псалми любові та надії». Унікальний концерт, який відбувся саме в першу річницю російської агресії проти України, став музичним закликом до свободи та миру.

 

Останні дванадцять місяців показали звірство війни, а також той факт, що ми можемо організуватися і діяти разом на користь тих, хто змушений боротися за свою свободу, суверенітет і незалежність. Найбільше захоплення викликає участь забзьких організацій у гуманітарній допомозі. Усі громадські, культурні чи інтеграційні ініціативи, а також збори є вираженням великої емпатії, відповідальності та чуйності - наголошує Президент міста Забже Малгожата Манька-Шулік.

 

– У день річниці агресії проти суверенної України ми вшановували представників кіл, які з перших моментів цієї страшної війни особливо залучилися до допомоги біженцям та нужденним. Ваші дії – це справжня допомога, все ще так потрібна і важлива, але водночас і заклик, який спонукає до роздумів про мирне обличчя Європи та світу. Пам’ятаймо, що мир народжується в наших серцях і виробляється нами щодня, – додає вона.

 

Відзнакою «Серцем за Україну» були нагороджені, серед інших, працівники органів місцевого самоврядування, поліцейські, пожежники, міська охорона, учні, вчителі та директори шкіл Забжа, Забзькі парафії, товариства та громадські організації, а також були нагороджені DB Cargo Polska та JSW KOKS.

 

– З самого початку пожежники були залучені до гуманітарної допомоги українським біженцям. У співпраці з підрозділами добровільної пожежної дружини ми організували розміщення та опіку над цими людьми до їх дислокації за місцем призначення. Ми також проводили збір обладнання та інвентарю для пожежників України, - пояснює старший бриг, Томаш Баєрчак, міський комендант Державної пожежної служби в Забже.

 

– Усі співробітники та студенти відкрили свої серця. Допомога була негайною. Це збірні пункти, допомога з перевантаженням їжі. Я зворушена і хочу всім дуже подякувати, - каже Маріола Якубец-Гаврон, директор Забжанського центру загальної та професійної освіти.

 

Під час заходу виступили представники міст-партнерів Забже, які вкотре висловили підтримку Україні, а зокрема мешканцям міста Рівне. Свою подяку висловив міський голова Рівного Олександр Третяк, виступ якого побачили на екрані глядачі, що зібралися у Будинку музики і танцю.

 

– Мене дуже зворушила ваша готовність надати моральну підтримку та десятки тонн зібраної гуманітарної допомоги, яку ви доставили до нашого міста, а потім ми передали її нашим мешканцям, – розповідає Олександр Третяк у представленому записі.

 

Під час концерту ми почули твори, натхненні книгами Старого Заповіту, присвячені темі довіри людини до Бога перед обличчям поразки та страху. Композиція Міхата Юркевича поєднує в собі елементи класичної, поп-музики, госпелу та етно-музики, зворушливо відкриваючи світ стародавнього Ізраїлю зі сторінок Біблії, поразок, відчаю, але й великої, вічної надії. Музику створив Міхат Юркевич на слова Єжи Тисінського.

 

На сцені Забже виступали Януш Радек, Бася Ґєвонт, Шафранська та Міхат Гробельний. Акомпанували їм Симфонічний оркестр Забзької філармонії під керуванням Ставоміра Хшановського, музиканти Академічного симфонічного оркестру «МАSО» з Харкова, хор «Resonans con tutti» та гурт у складі Томаша Мадзілевського (ударні), Лецького ( перкусія), Павел Гжесюк (бас), Добростав Ябтонський (гітара), Каміль Баранскі (клавіатура), Шимон Каміковський (саксофон), Матеуш Пліневич (скрипка) та Міхат Луркевич (музичне керівництво, фортепіано, скрипка)."

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!