ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПереселенцям, які проживають у школах Рівненщини, шукають альтернативне житло

Переселенцям, які проживають у школах Рівненщини, шукають альтернативне житло

4 июля 2022
Переселенцям, які проживають у школах Рівненщини, шукають альтернативне житло

До 1 вересня усі школи Рівненщини мають бути готовими до навчального року. В закладах необхідно зробити ремонти та облаштувати укриття, а людям, які тимчасово туди заселені, знайти альтернативне житло. 

Про це йшлося на селекторній нараді в Рівненській ОВА.

«Значна частина приміщень освіти використовується для тимчасового перебування громадян, що були змушені покинути свої домівки. Наразі в закладах проживає 3,6 тис. переселенців. Проте вже з 1 вересня там будуть навчатися діти, тому треба відновити класні кімнати та облаштувати сховища. Внутрішньо переміщені особи, які знаходяться в таких закладах, мають бути переселені. Деякі громади вже розпочали та успішно продовжують цей процес», - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Загалом на Рівненщині наразі перебуває більше 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб, повідомила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська. Найбільше людей – із Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської та Київської областей. Але люди продовжують мігрувати по Україні.

Керівниця головного управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева додала, що в області досі залишаються сім’ї з територій, які уже звільнені, наприклад з Київщини. Проте майже 10 тисяч переселенців досі перебувають у нас. Так. за минулі три тижні з Рівненської області виїхали 3 тисячі ВПО. Проте є такі сім’ї, яким немає куди повертатися.

На нараді також обговорили своєчасну виплату допомоги ВПО, їх працевлаштування та отримання гуманітарної допомоги. Директорка департаменту соціальної політики Роза Слободенюк нагадала, що Рівненщина продовжує роботу в напрямі пілотування Єдиної системи соціального захисту.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!