ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОПід час війни кількість укриттів на Рівненщині зросла на третину

Під час війни кількість укриттів на Рівненщині зросла на третину

24 ноября 2023
Під час війни кількість укриттів на Рівненщині зросла на третину

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко проінспектував укриття на Рівненщині. Серед них – захисні споруди освітньої та медичної галузей. Результати аудиту обговорили з в.о. голови Рівненської ОДА Сергієм Подоліним, заступницею Людмилою Шатковською, керівниками профільних структурних підрозділів та головами громад.


«На Рівненщині робота щодо будівництва та облаштування сховищ ведеться активно. Є дуже хороші безпекові середовища. Наприклад, в дитячій обласній лікарні створений зразковий простір, який може використовуватися й для інших цілей», - сказав Тимур  Ткаченко.

 

Також від додав, що наявність сховища – це пріоритетно, але найбільш важливим є те, що укриття під час повітряної тривоги має бути відчиненим. Це завдання Президента України Володимира Зеленського. 

 

«В області продовжують працювати над збільшенням кількості сховищ. Усі лікарні мають такі безпекові простори. Нині триває будівництво та реконструкція 25 об’єктів, зокрема освітніх. Наразі 93% дітей та студентів Рівненщини вже навчаються за партами, а не вдома – саме завдяки наявності укриттів», - сказав Сергій Подолін.

 

Т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олег Панюк додав, що до війни на Рівненщині було 1727 сховищ, а з початку повномасштабного вторгнення їх кількість збільшена на третину. 

 

Людмила Шатковська зауважила, що громади області вже зараз мають подбати про проєктно-кошторисну документацію, адже з наступного року знову держава передбачила кошти на укриття. 

 

Тимур Ткаченко також нагадав про сайт «Залізне укриття» (https://www.ironshelter.gov.ua/), де оприлюднена інформація щодо приведення до ладу укриттів у країні, та доручив актуалізувати  інформацію щодо Рівненщини.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!