ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНезабаром у школах Рівненщини з’являться тири та дрони

Незабаром у школах Рівненщини з’являться тири та дрони

17 февраля 2024
Незабаром у школах Рівненщини з’являться тири та дрони

Дрони, навчальні тири й макети, тренажери для серцево-легеневої реанімації та зупинки кровотечі незабаром з’являться в закладах освіти Рівненщини. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

 

«Таке обладнання Міністерство освіти і науки планує закупити в межах оновлення предмету «Захист України». Очікується, що кошти будуть доступними для використання впродовж цього року. На ці потреби здержавного бюджету для всіх областей вже виділено 1,74 мільярда гривень», – розповів Сергій Подолін.

 

Також він додав, що у планах оновлення будуть закуплені аптечки, навчальні дрони й оснащення до них та навчальні набори для роботи з електронікою, зв'язком і 3D-друком, а також – навчання вчителів. До того ж, модернізація кабінетів та навчання вчителів охопить, крім шкіл, заклади професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

 

«На Рівненщині такий пріоритет – не новий, до повномасштабного вторгнення учні старшої школи щороку проходили навчання на військовому полігоні. Нині відновлюємо ці процеси, але вже в закладах. Нагадаю, що в області функціонує більше 10 тирів. Там є макети зброї з лазерним випромінювачем, нерухомі та рухомі мішені», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА. 


Нагадаємо, що паралельно до оновлення програми триває розроблення навчальних програм, які будуть подібні як для дівчат, так і для хлопців й охоплюватимуть багато однакових тем.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!