ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині затримали заступника начальника відділу податкової служби області

На Рівненщині затримали заступника начальника відділу податкової служби області

10 января 2022
На Рівненщині затримали заступника начальника відділу податкової служби області

25 тисяч гривень неправомірної вигоди отримав посадовець від фізичної особи-підприємця.

 

Викрили діяльність заступника керівника відділу облуправління ДПС оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями. Посадовець налагодив корупційну схему проведення перевірок господарської діяльності підприємців. За певну винагороду обіцяв «закрити очі» на порушення, виявлені за результатами таких перевірок, а відтак не застосовувати відносно порушників штрафних санкцій.

 

Правоохоронці задокументували факт вимагання і отримання податківцем від підприємця неправомірної вигоди. Його затримали під час отримання 25 тисяч гривень. Заступникові керівника відділу вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою із правом внесення застави.

 

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!