ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині запрацював Центр життєстійкості

На Рівненщині запрацював Центр життєстійкості

12 февраля 2024
На Рівненщині запрацював Центр життєстійкості

Володимирці запрацював Центр життєстійкості. Це вже третя локація на Рівненщині, де надають безоплатну допомогу своїм жителям.

 

«Центри життєстійкості стають «єдиною точкою звернення» для надання різних видів послуг. Зокрема, інформування, консультації та соціально-психологічна допомога. Це також потенційний безбар'єрний простір для проведення тренінгів і навчань для підвищення соціальної спроможності громади. У такому центрі кожен  житель може безкоштовно отримати кваліфіковану психосоціальну підтримку, а за потреби – бути скерованим до фахівців вужчої спеціалізації», - сказала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

 

Нагадаємо, що цей проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

 

При створенні такої локації держава покриває витрати надавача соціальних послуг (оплату роботи команди, залучених спеціалістів, закупівлю канцелярських і господарських товарів, продуктів для отримувачів послуг та інше). Умовою участі громади у проєкті є підготовка, а потім – утримання приміщення для Центру життєстійкості.

Загалом, в Україні центри життєстійкості створені вже у 64 громадах майже кожної з областей.


На Рівненщині простори вже працюють в Рівному, Здолбунові та Володимирці, а згодом планують відкрити ще в Антонівській громаді.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!