ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть організатора каналу нелегального переправлення бойових засобів на Західну Україну

На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть організатора каналу нелегального переправлення бойових засобів на Західну Україну

8 февраля 2024
На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть організатора каналу нелегального переправлення бойових засобів на Західну Україну

На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть організатора каналу нелегального переправлення та збуту бойових засобів ураження на територію західних областей України

 

До суду скерований обвинувальний акт щодо мешканця Луцька, якого співробітники СБУ регіону затримали «на гарячому» у листопаді 2023 року під час спроби приховано реалізувати арсенал бойових засобів ураження в Рівненській області. 

 

Встановлено, що потенційними клієнтами фігуранта були представники кримінальних кіл, яких він підшукував через власні зв’язки.

 

Потрапляння зброї у незаконний обіг могло призвести до загострення криміногенної обстановки та розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні.

 

Зразки бойових засобів ураження зловмисник зберігав за місцем постійного проживання, а їхню доставку покупцям здійснював на власному авто.

 

Серед вилученого – протитанкове озброєння, бойові гранати, набої та новий автомат Калашникова (АК-12) російського виробництва.

 

За наявними даними, «трофейну» російську зброю він отримував через особисті контакти з місць колишніх боєзіткнень у звільнених районах на сході та півдні України.

 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скерований обвинувальний акт щодо вказаної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).


Комплексні заходи з блокування каналу підпільної торгівлі зброєю проводили співробітники СБУ у Рівненській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!