ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині зʼявився найбільший мурал

На Рівненщині зʼявився найбільший мурал

10 октября 2023
На Рівненщині зʼявився найбільший мурал

На Рівненщині з'явився найбільший мурал. Його площа сягнула 70 кв метрів.

 

Це наймасштабніший проєкт сарненської художниці Іванни Жук. Розмістили його на стінах Сарненської мистецької школи.  Його протяжність близько 25 метрів, а площа - 70 кв метрів.

 

Над ним мисткиня працювала щоденно впродовж місяця. Художниця не приховує - робота була складною, але тепер, дивлячись на результат, вона відчуває велике задоволення.

 

«Мене запросила керівниця Сарненської мистецької школи для створення цього муралу. Було нелегко втілювати його в життя. Особливо важко було рівномірно розмістити кожну деталь на такій великій площі так, щоб це було цілісне зображення без прогалин. За основу взяті ескізи київської художниці Ольги Костенко», - поділилася Іванна.

 

На муралі поєднуються дві тематики: музичне мистецтво та Україна. Зображення з дрібних деталей та елементів органічно сплітаються в загальну картину. Таке мистецтво має назву doodle - йому характерні прості лінії та форми, які створюють ефект «мультяшності» та поєднуються в цілісну історію.

 

Ідея створити мурал виникла ще декілька років тому, після реконструкції школи. Проте спочатку через пандемію, а потім через повномасштабну війну проєкт відтерміновували. Зрештою його таки вдалося втілити.

За інформацією СарниNews.City.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!