ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині з’явилося ще одне місце для реабілітації військових

На Рівненщині з’явилося ще одне місце для реабілітації військових

2 октября 2023
На Рівненщині з’явилося ще одне місце для реабілітації військових

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка сьогодні офіційно відкрили новий підрозділ – Обласний реабілітаційний центр.

 

Це сучасний лікувально-реабілітаційний простір на 20 ліжок, де наші військові відновлюватимуть здоров’я після травм і поранень. Однак пацієнтами центру будуть і цивільні.

 

Його відкриття стало можливим завдяки спільній роботів різних інституцій. На створення центру з бюджету Рівненщини було спрямовано 8 млн грн, ще 10 млн грн витратила лікарня. Завдяки Всесвітній організації охорони здоров’я центр оснастили сучасним реабілітаційним обладнанням: гімнастичними кушетками, вертикалізатором, медичною біговою доріжкою, мотомедами, шведськими стінками та іншим.

 

У День Покрови Пресвятої Богородиці, яка є заступницею Захисників і Захисниць України, Обласний реабілітаційний центр освятив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

 

Разом з Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком та керівниками Рівненщини вони ознайомилися з роботою нового центру, поспілкувалися з першими його пацієнтами.
 

 - Дякую фахівцям Всесвітньої організації охорони здоров’я, що з перших місяців повномасштабного вторгнення ви допомагаєте нам ставити на ноги наших військових, лікувати цивільних. І тим самим вкладаєте свою цеглину в перемогу України над ворогом. І це лише один із перших проєктів на Рівненщині, який успішно реалізований завдяки зусиллям багатьох людей: ВООЗ, Міністерства охорони здоров’я України та колективу Рівненської обласної клінічної лікарні,  - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.


Спільно з паном міністром, фахівцями Бюро ВООЗ в Україні на чолі з главою Бюро Ярно Хабіхтом та керівництвом обласної лікарні, обговорили досягнення та стратегію розвитку найбільшого медичного підприємства Рівненщини.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!