ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині вилучено 260 кг бурштину, який хотіли переправити в Східну Азію

На Рівненщині вилучено 260 кг бурштину, який хотіли переправити в Східну Азію

12 марта 2021
На Рівненщині вилучено 260 кг бурштину, який хотіли переправити в Східну Азію

У Рівненській області СБУ заблокувала контрабанду нелегально видобутого бурштину-сирцю. Під час обшуків у ділків вилучено 260 кг «сонячного каменю» на суму майже 2 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Рівненській області. 

 

За оперативною інформацією, виявлений товар зловмисники планували контрабандно переправити до однієї з країн Східної Азії. За попередніми даними слідства, незаконний бізнес організували троє мешканців райцентру Сарни. Ділки нелегально видобували бурштин-сирець для реалізації на чорному ринку, у тому числі іноземним «замовникам». Частину товару для перепродажу вони скуповували в інших учасників тіньового промислу.

 

Під час обшуків за місцями проживання та в підсобних приміщеннях організаторів протиправної діяльності правоохоронці вилучили: понад 260 кг бурштину великих фракцій; 2 мотопомпи кустарного виробництва; інше знаряддя, призначене для незаконного видобутку бурштину. 

 

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення правопорушників до відповідальності.
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!