ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині викрили злочинців, які незаконно вимагали гроші з людей

На Рівненщині викрили злочинців, які незаконно вимагали гроші з людей

1 марта 2021
На Рівненщині викрили злочинців, які незаконно вимагали гроші з людей

Правоохоронні органи Рівненщини викрили протиправну діяльність групи осіб, які займались поширенням злочинного впливу та вимаганням коштів з громадян.

 

За даними слідства зловмисники, через створення штучних конфліктних ситуацій, вимагали гроші з громадян. У разі відмови погрожували фізичною розправою. Зокрема, встановлено факт вимагання у громадянина 30 тисяч доларів США. До складу групи входили чоловіки, які раніше неодноразово були засудженні до ув’язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Усі вони – уродженці та жителі Рівненщини.

 

Як повідомляє Прокуратура Рівненської області, за результатами проведення 17 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили гроші, банківські картки, «чорнові» записи, набори інструментів для відімкнення замків, пістолет та понад 15 кг бурштину. У межах кримінального провадження чоловікам повідомлено про підозру. Двом з них вже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі перевіряється інформація щодо причетності затриманих до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

 

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!