ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині відзначили юних та молодих науковців

На Рівненщині відзначили юних та молодих науковців

19 мая 2023
На Рівненщині відзначили юних та молодих науковців

Напередодні Дня науки України, дослідники, винахідники та вчені отримують вітання та нагороди від керівництва області.

 

На великій сцені Рівненського академічного українського музично-драматичного театру свої винагороди одержали 59 юних науковців Малої академії наук та 7 молодих вчених області.

 

«Не зупиняйтеся і не сходьте з єдиного правильного шляху - мрійника. Адже сьогодні таланти, ідеї, думки потрібні нашій країні. Кожна ваша робота – це перемога, кожен ваш винахід – це здобуток України. МАН - найбільша освітня програма з розвитку креативності», - сказав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

 

Нагадаємо, в здобутку Рівненської Малої академії наук учнівської молоді 12,5 тисячі науково-дослідних робіт, 67 патентів на корисні моделі, пів сотні посібників. 

 

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зауважив, що цьогоріч юні науковці МАНу змагалися у 61 секції. А нині у Києві боряться за першість. 

 

«Мала академія наук випустила 23 тисячі вихованців. Варто тут згадати і наставників, які допомагають нашій молоді. Хочу подякувати Андрію Романіву з Національного університету водного господарства, який має 340 переможців», - сказав Сергій Подолін.

 

Також відзначили і 7 молодих вчених: Павла Волка, Вікторію Никончук, Сергія Шатного, Анастасію Шатну, Андрія Сидора з НУВГП, Марію Матвійчук з Острозької академії, Романа Сачука з РДГУ. Вони отримали сертифікати на премію голів Рівненської ОДА та облради.

 

Одноразову грошову виплату молоді науковці отримали за вагомі досягнення у галузі фундаментальних та прикладних досліджень, а також науково-технічних розробок.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!