ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині судитимуть поліцейського за перевищення своїх повноважень

На Рівненщині судитимуть поліцейського за перевищення своїх повноважень

2 ноября 2020
На Рівненщині судитимуть поліцейського за перевищення своїх повноважень

На Рівненщині йде досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень поліцейського, а саме – умисного вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, які супроводжувалися насильством, застосуванням спеціального засобу, за відсутності ознак катування, та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент його заподіяння.

 

Вночі 10 серпня цього року під час чергування патрульний безпідставно пред’явив велосипедисту вимогу зупинитися. 29-річний рівнянин цю вимогу проігнорував, тоді патрульний поліцейський протиправно застосував до чоловіка спецзасіб – пристрій для відстрілу патронів, споряджений гумовими кулями. Внаслідок таких незаконних умисних дій з боку поліцейського потерпілому заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

 

Вирішується питання про відсторонення патрульного від посади та обрання йому запобіжного заходу. За інформацією Прокуратури Рівненської області, санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!