ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині посилюють співпрацю у сфері протидії домашньому насильству

На Рівненщині посилюють співпрацю у сфері протидії домашньому насильству

22 февраля 2024
На Рівненщині посилюють співпрацю у сфері протидії домашньому насильству

Меморандум про співробітництво підписали КЗ "Денний центр соціально - психологічної допомоги" РОР та Поліція Рівненської області. 

 

Директорка Центру Олена Бобровська та керівник ГУНП в Рівненській області Віктор Шанський обговорили напрями співпраці у наданні комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим від домашнього насильства. 

 

«Попри те, що територіально мизнаходимось у Рівному, наша діяльність розповсюджується на всю область, — підкреслила Олена Бобровська. — Ми виїжджаємо на місце події, працюємо із постраждалими, надаємо психологічну допомогу, а у разі потреби — надаємо помешкання у спеціальному закладі. Крім того, ми проводимо соціально-профілактичну роботу, спрямовану на запобігання потрапляння цієї категорії осіб у складні життєві обставини».

 

Віктор Шанський запевнив, що поліція готова діяти у єдиному тандемі із фахівцями закладу, адже з одного боку – це правовий механізм, а з іншого— консультація та соціальна підтримка.

 

Один із важливих аспектів у наданні допомоги постраждалим — наявність у Рівному «зеленої кімнати», урочисте відкриття якої відбулося у серпні торік. Наразі це єдине приміщення такого формату, спеціально обладнане для роботи фахівців із дітьми, які скоїли правопорушення або стали свідками чи жертвами злочину. Іще дві «зелені кімнати» функціонують у приміщеннях відділень поліції в містах Острог і Сарни.


Тож взаємодія поліцейських і представників Центру вкрай важлива на сьогодні для подолання домашнього насильства, аби разом допомогти постраждалим та ефективно протидіяти цьому негативному явищу. 

Не терпіть насильство — звертайтеся до фахівців.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!