ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині почали одружуватися частіше

На Рівненщині почали одружуватися частіше

7 августа 2022
На Рівненщині почали одружуватися частіше

Із початку року в області взяли шлюб 4108 пар. Це на 20 відсотків більше, ніж за аналогічний період торік. А розлучень, навпаки, поменшало на 32 відсотки.

Тим часом на Рівненщині створюють сім’ї молодята з інших областей. А кожен десятий шлюб – із військовими. Про це повідомили у відділі ДРАЦС у Рівненській області УДР Західного МРУ МЮ (м.Львів).

Також на період воєнного стану шлюби можуть реєструвати командири військових частин без присутності нареченого чи нареченої, якщо він чи вона є військовослужбовцем, поліцейським, медиком тощо. При цьому використовуються доступні засоби відеозв’язку.

Нагадаємо, наразі процедуру укладання шлюбу спростили – закохані можуть одружитися у той же день, коли подали заяву. І це стосується не лише військовий, а й усіх бажаючих. До слова, більшість пар одружуються саме так. І ця тенденція простежується по всіх областях.

Крім того, нещодавно на порталі «Дія» запрацювала нова послуга, яка дозволяє подати заяву щодо повторної видачі свідоцтва про шлюб. Це робиться доволі просто. Зараз це дуже актуально. Адже чимало українців змушені були залишати домівки поспіхом, а деякі документи втрачалися.

Раніше, щоб отримати витяг чи свідоцтво повторно, потрібно було йти у ДРАЦС. Відтепер це можна зробити на порталі Дія та забрати документ у ДРАЦС або замовити доставку Укрпоштою додому.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!