ГОЛОВНАНОВИНИ РІВНОГОНа Рівненщині обговорили, як захищати населення в умовах війни

На Рівненщині обговорили, як захищати населення в умовах війни

16 декабря 2022
На Рівненщині обговорили, як захищати населення в умовах війни

Захист цивільного населення під час війни. Це питання стало головним під час зустрічі першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна із представниками міжнародної організації CIVIC.

Нагадаємо, Центр захисту цивільних в умовах конфлікту (CIVIC)- це міжнародна неурядова організація, яка має представництва по всьому світу та працює для покращення захисту громадян, які перебувають у зонах збройних конфліктів.

«На Рівненщині проводяться заходи в рамках цивільно-військового співробітництва. Днями відбулися навчання щодо можливого наступу з білорусі. При цьому були відпрацьовані алгоритми взаємодії військових, у тому числі ТрО, з місцевими жителями», - зазначив Сергій Подолін.

Під час зустрічі йшлося про виклики, які виникли в області у зв’язку з міграцією людей, а також готовність при цьому надавати соціальні та медичні послуги, забезпечувати основні потреби людей. 

Представники організації висловили ініціативу щодо співпраці у сфері захисту цивільного населення. Це, серед іншого, облаштування укриттів, навчальні проєкти щодо безпеки громадян.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!